Какъв HDMI кабел да купя?

6770
Какъв HDMI кабел да купим?

Телевизорите в последните години са все по-големи и качествени. Цените им варират в огромни граници – от няколкостотин до десетки хиляди левове. За да ползваме телевизора, имаме нужда от HDMI кабел. Нормално е, когато сме дали куп пари за качествен телевизор, да искаме да купим и качествен кабел за него. И тогава идва въпроса – Какъв HDMI кабел да купя?

В тази статия няма да изспивам тонове с информация, няма да публикувам технически спецификации, няма да поместя таблици. В по-долните редове, ще намерите ясен и точен отговор на този актуален въпрос – кой HDMI кабел е по-добър – този на цена 500 лв. или такъв за 5 лв.?

Отговор:

Да, кабел на стойност 500 лв. няма да е по-добър от от този за 5 лв. Със сигурност ще бъде доста по-качествено изработен, може би ще издържи по-дълго.

Качествени евтини HDMI кабели от 5лв!

НЕ,  картината предавана от HDMI кабел в изправност за 500 лв. НЯМА да бъде по-добра от картината, която получавате от HDMI кабел за 5 лв.

НЕ и точка!

Моля Ви, спрете да питате, спрете да търсите в Интернет, не пускайте дезинформация по форумите и преди всичко – не се подлъгвайте!

Струва ли си да купя кабел за 250 лв.?

НЕ, НЕ СИ СТРУВА.

Зная, че производителите казват различно, че привличат клиентите с обещания за по-качествена картина и звук, че гарантират по-дълга експлоатация, но… те лъжат. По-скъпият кабел може да бъде по-добре изработен и траен, но ако закупите в обикновения магазин средностатистически HDMI кабел за „петолевка“, то картината, която получавате на Вашия готин Full HD телевизор, ще бъде еднаква с тази, предавана от кабел за 500 лв. Сериозно.

Ето и едно предложение за евтин качествен HDMI кабел с цена под 5лв!

При ситуация, когато картината е пренаситена със силни, цифрови „шумове“ или липсва, то кабела най-вероятно е повреден и следва да се смени, независимо от това колко Ви е струвал. Ще повторя още веднъж, дори ще подчертая това.

Картината от кабел в изправност на цена 5 лв. по НИЩО не се различава от картината, предавана от кабел в изправност за 500 лв.

Запомнете:

  • Купувайте в обикновени или в интернет магазини – избора е огромен и може да се сдобиете с кабели само за няколко лева;
  • забравете за гаранцията – „добрите“ производители ще Ви подлъгват, че кабела е на стойност 750 лв., тъй като има гаранция 10 год. За какво Ви е тя? На цената на един кабел с гаранция, купете 3 евтини за резерва, нов Blu-ray плейър, няколко филма и цветя за приятелката си. Ще получите от това повече предимства, отколкото от гаранцията;
  • не се притеснявайте за дължината – организацията зад HDMI стандарта не декларира конкретни дани, обаче в своята база с ресурси подчертава, че до 10 м. кабел е безпроблемен. Имам такъв кабел, струваше ми 15 лв. и работи. В 99% от случаите Ви препоръчвам кабел с дължина до 3 м., понеже защо Ви е толкова много „плетеница“ пред телевизора? Ако Ви е необходимо нещо наистина дълго (над няколко метра), потърсете активни кабели или усилватели на сигнала;
  • high speed – купувайте кабели с надпис “high speed” и толкова, не питайте за друго;
  • забравете за цифрите – не съществува такъв мит като специални кабели за 3D или пък за телевизори 240 Hz. Ако някой иска да Ви пробута нещо подобно – излезте веднага от магазина.

Какъв HDMI кабел да купим?

Евтин!

Не позволявайте да Ви заблудят!

Картината, излъчвана от кабел HDMI в изправност на цена 5 лв. по НИЩО не се различава от картината, излъчвана от кабел в изправност за 500 лв.

Точка по въпроса!

И ако все пак държите да дадете повече пари, този HDMI кабел ще задоволи всичките ви капризи (включително и за визия).

HDMI кабел със позлатено покритие!